S prekajevalnikom hrane RCRO-1300 lahko zdaj sami pripravite te dobrote in svojim gostom omogočite prav posebno okusno izkušnjo s svojimi dimljenimi dobrotami. Prekajevalnica nudi veliko prostora za vaše ribe in meso - 40 x 34 x 108 cm. Hrano lahko na kavelj obesite v pečico ali postavite na eno izmed osmih polic. Ti imajo najmanjšo razdaljo 7 cm v višino.
Pri kadilnici se kadilnica zapre in kurišče napolni z lesnimi sekanci, ki zagotavljajo dim za proces dimljenja. Kurišče enostavno postavite v notranjost brez odpiranja omare. Pod kuriščem je zbirna posoda za pepel, ki je zgorel med dimljenjem.
Želeno temperaturo lahko nastavite s temperaturnim regulatorjem. Temperaturno območje je 0 - 110 °C in je zato enako primerno za toplo in toplo dimljenje. Trajanje dimljenja lahko nastavite s časovnikom. Ko poteče nastavljeni čas, vas bo opozoril alarm. Največji čas časovnika je 120 minut. Časovnik lahko kadar koli ponastavite, če niste zadovoljni s prvim rezultatom.
Ob strani dimnika je lahko berljiv termometer, ki prikazuje temperaturo v Celziju in Fahrenheitu. To pomeni, da boste vedno obveščeni o trenutni temperaturi brez odpiranja omarice.
Maščobe, ki nastajajo pri dimljenju, se zbirajo s pomočjo zbirne posode, ki ščiti kurišče in tla kadilnice pred umazanijo. V primeru velikega nabiranja maščobe zbrana maščoba steče preko dulca v posodo pod zbiralno posodo. Tam se zbira in ga je lažje odstraniti.
Kadilnica za hrano je izdelana iz visokokakovostnega nerjavečega jekla. Material je enostaven za čiščenje in je zelo robusten, tako da smoker trajno ohrani svojo sijočo površino. Za to gladko površino so značilne odlične higienske lastnosti, tako da je kadilnica idealna za predelavo hrane, kot so ribe in meso.
Priložena je omarica za kadilo, cev za dimnik, zbiralna posoda, posoda za maščobo, posoda za pepel, žerjavica, regulator temperature s časovnikom ter 8 polic.