Poduk o pravici do odstopa od pogodbe

Poduk o pravici do odstopa od pogodbe

Strankam želimo nuditi optimalen servis. 14-dnevno pravico odstopa od pogodbe, ki je bila namenjena samo končnim potrošnikom, smo podaljšali na 30 dni in je na voljo vsem strankam. 

Potrošniki (vsaka fizična oseba, ki sklene pravni posel v namene, ki jih ne gre pripisati njeni službeni ali samostojni poklicni dejavnosti) so upravičeni do odstopa od pogodbe v skladu z naslednjimi določbami:

A. Poduk o pravici do odstopa od pogodbe

Pravica do preklica pogodbe

Potrošniki imajo pravico do preklica pogodbe v štirinajstih dneh brez navedbe razloga.

Rok začne veljati z datumom prevzema blaga s strani stranke ali pooblaščene tretje osebe (ki ni prevoznik).

Za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe morate na expondo GmbH, Köpenicker Str. 54, 10179 Berlin, Nemčija, tel.: 01 777 4541, fax: +49 30 209 930 539, e-mail: info@expondo.si poslati sporočilo z izjavo (npr. pisno po pošti, faksu ali preko e-pošte) o uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe. V ta namen lahko uporabite priložen vzorec odstopnega obrazca.

Za upoštevanje pravice do odstopa od pogodbe zadošča sporočilo o uveljavljanju pravice do preklica pogodbe pred iztekom roka 14 dni.

Potek preklica pogodbe

V primeru, da odstopite od pogodbe, smo vam dolžni povrniti  vsa vaša plačila iz pogodbe, vključno z morebitnimi stroški dostave (razen dodatnih stroškov v primeru, da ste se odločili za drug način dostave),  najkasneje v štirinajstih dneh od datuma prejetja vašega sporočila o preklicu pogodbe. Za vračilo plačila  se uporabi enak način plačila, ki je bil uporabljen pri prvotni transakciji, razen če ni izrecno drugače dogovorjeno; expondo GmbH v nobenem primeru ne zaračuna nikakršnih provizij za vračilo plačila. Z vračilom plačila lahko odlašamo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga oz. dokazila, da je bilo blago uspešno odposlano na naš naslov.

Blago morate predati oz. poslati najkasneje v štirinajstih dneh od uveljavljanja pravice do odstopa od pogodbe na zgoraj naveden naslov ali na expondo GmbH - c/o Plischka Int. Spedition GmbH, Müllroser Chaussee 76d, 15236, Frankfurt (Oder).

Stroške poštnine krije expondo GmbH.

Stranka odgovarja za škodo ali morebitno izgubo blaga, v primeru, da je ugotovljeno neustrezno ravnanje z blagom s strani stranke.

Splošna navodila

1) Povratno pošiljko ustrezno zaščitite. Vrnite blago z vsemi priloženimi dodatki v originalni embalaži. Če je potrebno, uporabite zaščitno embalažo. V primeru, da ste zavrgli originalno embalažo, priskrbite primerno embalažo za ustrezno zaščito pred poškodbami pri transportu.
2) Ne pošiljajte blaga nazaj z odkupnino.
3) Točki 1) in 2) nista pogoj za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe.

B. Odstopni obrazec

Če želite preklicati pogodbo, izpolnite spodnji obrazec in ga pošljite na naš naslov:

expondo GmbH
Köpenicker Str. 54
10179 Berlin
Deutschland
fax: +49 30 209 930 539
e-mail: info@expondo.si

Obveščam(o) vas, da odstopam(o) od pogodbe o prodaji naslednjega blaga / zagotovitev naslednjih storitev:

_______________________________________________________

_______________________________________________________

Naročeno dne  ____________ /, prejeto dne  __________________

________________________________________________________
Ime potrošnika

________________________________________________________
Naslov

________________________________________________________
Podpis (samo pri sporočilu v fizični obliki)

 

_________________________
Datum

C. Možnost vračila v 100 dneh po prejemu blaga

Neodvisno 30-dnevnega zakonskega roka pravice odstopa od pogodbe vam zagotavljamo možnost vračila blaga za znamke Bredeco, Goldbrunn, Hilvert, Incubato, MSW Motor Technics, Physa, Royal Catering, Singercon, StaMony, Stamos Soldering, Stamos Welding, Steinberg Systems, Ulsonix und Welbach:

Naslov za vračilo blaga:
expondo GmbH - c/o Plischka Int. Spedition GmbH
Müllroser Chaussee 76d
15236 Frankfurt (Oder)
Nemčija

V kolikor se odločite za vračilo blaga vam povrnemo nakupno ceno naročila. Stroške poštnine in tveganja v zvezi s prevozom prevzema stranka.

Zagotovilo o vračilu blaga na nikakršen način ne omejuje vaših zakonskih pravic in s tem predvsem pravice do odstopa od pogodbe pod točko A

Nazadnje ogledani